Felhasználónév:Atma [Üzenet]
Regisztrálva::2010.06.23
Eredeti név:Atma
Ahoj!
Szóval eljutottam odáig, hogy írjak egy bemutatkozó szövegecskét ide. Beletelt egy kis időbe, nem is tudom pontosan, talán fél évbe? No, de most orvosoljuk a problémát.

Kis unalmaska könyvmoly lennék én, aki éli az életét, mellette néha pötyög valamit, és felpakolja erre az oldalra, hogy fárasszon titeket. Bizony!
Imádom a középkori fantasyt, nagyon közel áll a szívemhez, szinte csak ilyen jellegű írásokat olvasok, viszont meglepő, hogy alkotni inkább a modern fantasyban szoktam. Néha úgy érzem rosszul vagyok összerakva, de igazából mindegy :)
A komoly témákat kedvelem, de valahogy nehezen tudok hosszútávon olyat írni, amiben nincs humor, nem tudom miért. Papírra merem vetni amit gondolok, még ha, beteg, perverz, vagy abszurd akkor is.

Nem kezdek el traktálni a kedvenc színeimről, az írásaimban úgyis közlöm véleményemet és hozzáállásomat a világhoz, mivel mindegyik egy kis darab belőlem. Beteg elmécském kicsiny gyerkőcei, ahogy minden íróé, aki ezt letagadja, az hazudik!

Íme, azok az emberek és művek, akik és amik miatt elkezdtem írni, és olyannyira megkedveltem a könyveket, hogy három napig tart egy 500-700 oldalas könyv :) :

Eclair D L Rose - aki kikéri a véleményemet, és sosem felejti el hozzáfűzni az övét. Továbbá megmutatta nekem, hogy az írás nem korfüggő (vagy inkább nem olyan nagyon, mint ahogyan én azt hittem).

J. Goldenlane: Isteni Balhé, Pokoli Balhé, Papírtigris, Csillagfény - aki rávilágított arra a tényre, hogy attól, hogy egy könyvet olvasok, még lefejelhetem a padot röhögés közben, ráadásul az írói stílus koránt sem olyan kötött, mint ahogyan az az irodalom órákon tűnik (+ még magyar alkotó is!).

Soren Ward: Leceai játszma - aki szintén hazai íróként burkolt humorával, ugyanakkor komoly történettel és életszerű, szeretni való karaktereivel teljesen magával ragadott.

Anita Blake - csak és kizárólag a Bűnös Vágyak-ban szereplő Edwardért, Jean-Cloudért, és a Nevető Holttest miatt került be ebbe a listába.

Brandon Sanderson: Elantris, Ködszerzet trilógia - Életem eddigi legnagyszerűbb könyve. A végső birodalom a kedvenc kötetem, sajnos az eddigi folytatása (A megdicsőülés kútja) nem veri az eredeti történetet, viszont a karakterek ugyanolyan fenomenálisak mint eddig. Az összes karaktere él: az Elantris optimista Raóden-én és hívő Harthen-én túl, a Ködszerzet szolgalelkű Sazed-én, lázadó Kelsier-én, idealista majd felelősségérzetű Elend-én, és az őrült Zane-én keresztül a végtelenig. Nagyon sokat tanultam az írásaiból, mindenkinek csak ajánlani tudom.

George R. R. Martin - a Lázálom is nagyon tetszett, de ami igazából megfogott, az A Tűz ás Jég dala. Igen, tudom, tudom, még a csapból is ez folyik, de ha így áll a helyzet, annak két oka lehet: vagy csak fel van fújva, vagy tényleg jó, és ez tényleg nagyon jó. Minden szereplőt lehet utálni és szeretni egyszerre, és annak ellenére, hogy még nincs befejezve, szerintem nem lehet panaszunk arra a már meglévő 4-5 ezer oldalra. Csak nehogy meghaljon a pali, mielőtt befejezné! :)

Andrzej Sapkowski: Witcher könyvek (magyarul Vaják, de hogy miért, azt nem tudom): mindig is utáltam a novellákat, max pillanatnyi állapotok kifejezőeszközeinek tartottam őket, lévén nem elég hosszúak egy rendes történet kifejtésére. Ezek a könyvek bebizonyították, hogy nagyon nagyot tévedtem. A kötetekben a novellák között laza összefüggés található, mindegyik főhőse Ríviai Geralt, a mutáns szörnyvadász, akinek nem kéne emberinek lennie és mégis az. Ilyen részletesen felépített karakter nem kerül tömeggyártásra. Az érzései, a cselekedetei, az elvei, a vívódása... á hát ezt nem lehet néhány szóban leírni, ezt olvasni kell. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Valójában mindenkinek ajánlom a fentieket, és jó olvasást kívánok a lentebbiekhez! Ha bármilyen véleménnyel vagy az írásaimról, tessék a szemembe köpni kritika formájában, hogy tanuljak is valamit a hibáimból :)MINDEN ÍRÓ ÁLMA, HOGY KRITIKÁT KÜLDJENEK AZ OLVASÓK, MÍG MINDEN KRITIKAÍRÓ VÁGYA, HOGY ARRA AZ ÍRÓ VÁLASZOLJON!!!!!!!!!!!!!!


Történeteket írta: AtmaKedvenc történetekKedvenc írók