Felhasználónév:Jezebel [Üzenet]
Regisztrálva::2008.09.20
Nincs bennem semmi különös. Ugyanazokat a dolgokat szeretem, amiket mindenki más is. A szép verseket, a zenét, jó könyveket, érdekes filmeket, utazni, táncolni, énekelni, álmodozni, egyedül lenni...

Mivel nem tudok rendes bemutatkozást írni, álljon itt néhány idézet a kedvenc és teljesen eltérő stílusú könyveimből...

"De bizonyára te is sejted, mint mindenki, hogy van vagy kell még lennie valakinek rajtad kívül, akiben te is benne vagy még. Mi végre teremtettem volna, ha egész valómat magába foglalná az, amit itt látsz?"
Emily Bronte - Üvöltő szelek

"Minden érzelmi kapcsolat támadási lehetőség, és minél több embert eresztek magamhoz közel, annál számosabb csatornán áradhat felém a veszély."
Szabó Magda - Az ajtó

"Mi tulajdonképpen a macska? Egy kis korrektúra. Isten mikor megteremtette az egeret, így szólt: ni-ni ostobaságot csináltam. És megteremtette a macskát. Az egér sajtóhiba, a macska a javítás. Az egér és a macska együtt a teremtés átnézett és korrigált kefelevonata..."
Victor Hugo - Nyomorultak

"Az állatok a disznókról az Emberekre, az Emberekről a disznókra, aztán a disznókról megint az Emberekre néztek, és már nem tudták megmondani, melyik az Ember, és melyik a disznó..."

"Minden állat egyenlő,
De egyes állatok egyenlőbbek a többinél."
George Orwell - Állatfarm

"Az amerikai Standard Biblia megparancsolja az embereknek, hogy győzedelmeskedjenek a bűn fölött, és ezen az alapon a bűnt egyszerűen tudatlanságnak lehet nevezni. Jakab király Bibliája megígéri, hogy „uralkodni fogsz” a bűnön, ami annyit jelent, hogy az emberek bizonyára győzedelmeskednek majd a bűn fölött. De a héber szöveg a „timsel” szót használja, ami annyit jelent: „lehet”, vagyis választást enged az embernek. Talán ez a legfontosabb szó az egész világon. Arra utal, hogy nyitva áll az út. A felelősséget visszahárítja az emberre. Mert ha igaz, hogy lehetőséged van megtenni valamit, akkor arra is lehetőséged van, hogy ne tedd meg."
John Steinbeck - Édentől keletre

"Utunk irányát magunkban hordjuk, és magunkban égnek az örök, sorsjelző csillagok."
Szerb Antal - Utas és a holdvilág

Történeteket írta: JezebelKedvenc történetekKedvenc írók