Felhasználónév:Valerie B [Üzenet]
Regisztrálva::2012.09.17
Néhány szó magamról? Inkább bemásolok ide egy "interjút", azokból a kérdésekből, amiket nemrég tett fel nekem egy kedves olvasóm :)

Írással kapcsolatos kérdések:

Komolyan gondolod az írást vagy csak hobbi szinten írsz?
- Csak hobbi szinten. Úgy érzem nem vagyok ahhoz elég jó, hogy ezt válasszam szakmának. Sőt! :D

Én nem értek az íráshoz, de gyakran olvasom, hogy gyakran van ihlethiányotok. Nálad sűrűn előfordul?
- Talán. Általában úgy születik meg egy történet a fejemben, hogy csak részleteket "látok" belőle. Ezeket próbálom összekapcsolni. Egyébként a legtöbb történetemet ihlethiány miatt hagytam abba. Ezért is döntöttem el, hogy addig nem teszem közzé a legújabb agyszüleményem amíg nem lesz vége, vagy majdnem vége.

Amikor írod a fejezeteket, nem gondolod meg magad néhány résszel kapcsolatban? Úgy értem, előfordul-e, hogy azt gondolod, ennek mégsem így kellene lennie?
- Persze, rengetegszer. Olyankor eléggé összekuszálódik a történet és sok helyen javítanom kell, de a végén mindig elégedett vagyok. Vagyis nem mindig, mert néha én sem vagyok jó formában.

Mióta írsz?
- Hu, azt hiszem tizenkét éves koromban kezdtem el, azaz öt, majdnem hat éve.


Személyes kérdések:

Könyvek vagy filmek?
- Ez is, az is. Bár sűrűbben nézek filmet, de ha egy könyv elég érdekes számomra nem érdekelnek a filmek.

Milyen filmeket szeretsz? Melyik a kedvenced?
- Elsősorban a romantikus filmeket kedvelem, de csakis azokat amelyiken lehet sírni. Nem, nem szeretek depizni, de szeretem a megindító, érzelmes filmeket. Ezek közül például a P.S. I love you a kedvencem, de szeretem a Szerelmünk lapjait és a Fogadomot is. A vígjátékokat is bírom, azok közül talán a 21 Jump Street, Nagyfiúk és az ehhez hasonlóak jönnek be. Horror filmet egyedül soha nem nézek.

Milyen könyveket szeretsz?
- Elsősorban azokat a könyveket szeretem, amik E/1.-be vannak írva, mert úgy jobban átérzem a dolgokat. Szeretem ha egy könyv izgalmas, romantikus, vicces és nem gondolom azt, hogy: "Oh istenem, mikor érek már a végére?" vagy éppen nem hagyok ki pár sort, hogy gyorsabban haladjak.

Mit olvastál utoljára? Mi a véleményed róla?
- Utoljára E.L. James- től az 50 árnyalat trilógiát. Sokan nem szeretik a szexuális töltet miatt, főleg mert az úgymond agresszív, de úgy gondolom nem ezen volt a könyvben a hangsúly. Az volt itt a lényeg, hogy létezik egy ember, aki bár elítéli önmagát és tudja nem a legjobb dologban találja meg az örömét, de mivel csak ezeket tanulta, látta, tapasztalta nem ismer más módokat. Aztán jön egy lány, aki megmutatja ezeket és innen kezdődik egy romantikus könyvsorozat. Én csak ajánlani tudom és alig várom a 2014-es augusztust, hogy láthassam a film első részét.

Sokan zenére írnak. Te is? Ha igen, milyen fajta zenéket hallgatsz és ki a kedvenced?
- Igen, zenére írok. Nem hallgatok klasszikus, opera zenét. Ha jobban belegondolok, akkor azt kell mondjam, eklektikus az ízlésem e téren. De van, hogy egy fejezetnél csak egyetlen egy zenét hallgatok, mert attól jön meg az ihletem és a zene hangulata illik az adott fejezet hangulatához. A kedvencem? Nos, ezen nem kell sokat gondolkoznom. John Newman. Imádom a hangszínét. Azt hiszem a rekedt, fátyolos és számomra szexi hangját részben a dohányzásnak köszönheti, de talán pont ez kell ahhoz, hogy ilyen legyen. Az összes számát imádom. Eddig még nem fordult elő, hogy egy John Newman számot elkapcsoltam volna. És ő az első olyan énekes, akit a hangjáért szeretek, nem a megjelenéséért, és igazából a dalszövegei is tetszenek. Együttesek közül pedig határozottan a One Republic és a Kings of Leon.

Kedvenc színész?
- Nincs kedvenc színészem, de szeretem Channing Tatumot, Matt Bomert, Ryan Gosnlingot.

Kedvenc színésznő?
- Szintén nincs kedvencem, de bírom Kate Hudsont, Rachel McAdamset és etc.

Kedvenc tantárgy?
- Történelem.

Kedvenc század?
- 19. század. Leginkább a 19. századi London. Ilyen könyveket is szeretek olvasni, ami ekkor játszódott, és persze romantikus :D

Mitől félsz a legjobban? Van valamilyen fóbiád?
- Igen. Rühellem a bogarakat és pókfóbiám van. Régebben a lábfejektől irtóztam,ne kérdezd miért. De azt szerencsére már kinőttem.

Hiszel a szellemekben?
- Nem igazán, de volt pár furcsa élményem, amit még azóta sem tudok megmagyarázni. :D De még ezek sem győztek meg arról, hogy léteznek. Én a lélekvándorlásban hiszek.

Mit gondolsz a vámpírokról, vérfarkasokról?
- Azt gondolom, hogy élt egyszer nagyon régen egy kissé szeleburdi emberke, aki kitalált különböző történeteket és meggyőzte az embereket, hogy Drakula gróf bizony vámpír és a vérfarkasok teliholdkor átváltoznak. Nem hiszem, hogy léteznek. Addig amíg a két szememmel nem látom, addig nem léteznek.

Mi a legrosszabb tulajdonságod?
- Önző és nagyon makacs vagyok. Van olyan alkalom amikor úgymond magamra is sajnálom a pénzt, amit a barátaim mindig megjegyeznek, de ezt az utóbbi időben nagyjából sikerült kiküszöbölnöm. És sajnos van még egy. Mindenkiben a jót akarom meglátni, ha nem találom beképzelem. Ezért sokszor csalódok. Ez a második amit legszívesebben eltüntetnék magamból.

Mi a legjobb tulajdonságod?
- Vicces vagyok. Azt hiszem ez a legjobb. Barátságos vagyok, van öniróniám, ami úgyszintén fontos dolog szerintem.

Szoktál kritikát hagyni itt a merengőn?
- Igen, mert tudom milyen jó azt látni, hogy van még olyan olvasód, aki hagy maga után pár sort

Kávé vagy tea?
- Inkább tea, de gyakrabban iszom kávét. Bár fogalmam sincs miért, valamiért rám nem hat, csak akkor iszom, ha kedvet kapok az ízéhez.

Dohányzol?
- Nem. Anno leteszteltem azt, hogy képes vagyok-e rászokni. Hát nem voltam képes, úgyhogy inkább másra költöttem azt a pénzt. :D

Mi a horoszkópod?
- Kos.

Vallásos vagy?
- Nem.

Nőies viselet jellemez vagy laza?
- Azt hiszem mindkettő. Ötvözni szoktam a kettőt .

Magassarkú vagy edzőcipő?
- Hangulatomtól függ, de 10-ből 8-szor edzőcipő.

Mennyire vagy bulizós típus?
- Közepesen. Az utóbbi időben egyre többször jártam, de most ismét vissza kell vennem az érettségi miatt.

Ki a példaképed?
- Nincs példaképem. Nem akarok másra hasonlítani. Sem külsőleg, sem belsőleg. Én, én akarok lenni.

Történeteket írta: Valerie BKedvenc történetekKedvenc írók

1. LanaSwan